På de ledda klasserna leder vi sekvensen i ett flöde. Att gå på ledda klasser är ett bra sätt att hitta kontinuitet i yogan och att låta ordningen och ställningarna sätta sig ordentligt. Det är också en speciell känsla att följa flödet i en grupp och röra sig synkroniserat i takt med andningen. På ledda klasser assisterar vi minimalt till förmån för flödet; vill du ha mer assistans eller komma vidare i din yoga kompletterar du helt enkelt med mysoreklasser. Vi har ledda klasser som passar både dig som är nyare i Ashtanga och dig med längre erfarenhet.

Obs! De ledda klasserna riktar sig endast till dig som har grunderna med dig i Ashtangayoga specifikt, dvs oavsett annan yoga- eller träningserfarenhet. Läs mer under Kom igång om vilka vägar som finns för att börja yoga på Shalan. 

Ledd klass Stående & Mysore

De här klasserna passar både dig som är nyare i yogan och dig som praktiserat under lång tid. Vi inleder gemensamt med mantra, solhälsningar och stående ställningar och låter sen klassen fortsätta i Mysore-style.

Efter den Ledda delen övergår klassen i Mysore-Style. Du som är van vid Mysore fortsätter där du är och får assistans precis som vanligt*.

För dig som inte yogat på Mysore-style klasser innan

Du som bara vill vara med på den ledda delen, är varmt välkommen att göra så. När klassen övergår i Mysore avrundar du i så fall med den sekvens av avslutande ställningar du blivit introducerad, och vi finns till hands och hjälper dig att komma ihåg ordningen om det behövs. Därefter gör du savasana (avslappningen) på egen hand och går helt enkelt när du är klar.

Du är lika välkommen att gå på dessa klasser som ett sätt att börja på Mysore. Efter den ledda sekvensens slut kommer du då att få hjälp med att repetera från början igen och träna dig på att memorera vinyasan (när du andas in och ut i rörelserna) och ställningarnas ordning. Vill du göra det får du hjälp och guidning individuellt och vi tar det i den takt som passar dig, lite åt gången. Det finns inget krav på att du från början ska ha lärt dig ordningen eller kunna göra ställningarna på ett visst sätt. Mysore-style är helt enkelt en klass där du har utrymme att träna dig på just detta. Du får alltid hjälp när du behöver det och på de flesta kombinerade Ledd & Mysore klasser är vi dessutom två lärare på plats där en av oss finns till hands just för dig som är ny.

Här kan du läsa mer om hur Mysore-style fungerar och vilka sätt förutom detta som finns att komma igång på.

* Den ledda klassen börjar på utsatt tid och avslutas sedan individuellt beroende på hur långt in i serien du gör. Drop-in tiden för Mysore börjar efter den ledda inledande sekvensens slut – se schema.

Led Primary Series

En gång i månaden ersätts fredagarnas klass på eftermiddagen av Led Primary Series. Aleksandra leder hela första serien i ett flöde, traditionellt räknat på sanskrit. Klassen riktar sig till alla som kommit igång på Mysore – oavsett hur långt in i serien du gör. 

Välkommen att vara med!
Vi leker med det traditionella formatet i form av den första serien. Du är med så långt som du gått igenom ställningar tidigare och väljer sen själv om du vill testa på eller bara kika på de ställningar som kommer längre fram.

Som alltid på ledda klasser gör du ställningar och rörelser på det sätt som är möjligt för att kunna följa med i flödet, med de variationer eller anpassningar du är van vid. Prövar du ställningar du aldrig gjort tidigare så gör du det helt enkelt med glimten i ögat och en dos ödmjukhet – som alltid kommer du sen få lära dig ställningarna mer ingående på Mysoreklasserna innan du lägger till dem till din vanliga sekvens. 

Ingen fysisk assistans ges men instruktionerna är grundliga och vi påminner också om detaljer som vi vet lätt faller bort när vi yogat ett tag på Mysore. 

Lärare: Aleksandra

Pris: Samma kort som för övriga klasser gäller.