Ashtangaintro

Intro Ashtanga

Välkomna på introduktion i ashtangayoga.  I ashtangayoga gör vi samma rörelser varje gång på yogamattan. Vi lär oss en längre sekvens av rörelser utantill som vi gör i ett flöde tillsammans med andetaget. Sekvensen blir i regel alltmer avancerad ju längre du utövar yoga.

Vi kommer gå igenom ashtangayogans grundläggande tekniker och introducera solhälsningar, stående ställningar och en kortare avslutande sekvens. Tempot är lugnt och vi varvar yoga på mattan med lite yogafilosofi, andningsövningar och utrymme för frågor.

Du som är helt nybörjare inom ashtangayoga får möjlighet att göra dig bekant med de inledande ställningarna och rörelserna. För dig med tidigare erfarenhet från annat håll är introduktionen ett sätt att prova på hur det är att yoga hos oss på Shalan i Göteborg.  Vi går också igenom om hur det fungerar att utöva yoga på Shalan och du har möjlighet att stämma av med oss direkt efter introduktionen om vilken väg som passar bäst för dig.

 

Lördag 6 april

Tid: 10.00 – 14.00

Lärare: Carolina

Pris: 600 SEK boka här!

Ashtanga 1

Ashtangayoga nivå 1

Vi börjar från början och introducerar ashtangayogans grundläggande tekniker såsom ujjayi andning, kroppslås och fokuseringspunkter. Vi går noggrant igenom solhälsningarna och stående ställningar med  vinyasa, samt en kortare avslutande sekvens. Under kursen lägger vi extra omsorg vid andningen och utforskar hur dess olika komponenter påverkar våra rörelser. Varje tillfälle avslutas med en gemensam ledd avslappning.Efter kursens slut kan du välja att fortsätta yoga på våra kurser på nivå 2 och nivå 3. Du kan också ta din yoga vidare på våra öppna klasser.

Söndagar 18.15  – 19.45

21 april – 2 juni

Lärare: Pake

Pris: 1.800 SEK boka här!

Ashtanga 2

Ashtangayoga Nivå 2

Den här kursen är en naturlig fortsättning för dig som gått nivå 1 hos oss eller har motsvarande erfarenhet från annat håll. Som alltid i ashtangayogan börjar vi från början med solhälsningar och stående ställningar men här med lite mer flöde, för att sedan gå vidare till att introducera några av de sittande ställningarna och fler avslutande. Som alltid utgår du från de variationer eller anpassningar som passar dig och får hjälp när du behöver.

I priset inkluderas även ett 5-kort för öppna klasser (värt 1.000 SEK!) som du kan använda parallellt med kursen.

Måndagar 19.15  – 20.45

15 april – 27 maj

Lärare: Carolina

Pris: 1.800 SEK boka här!

Asthanga Nivå 3

Den här kursen är en naturlig fortsättning för dig som gått nivå 2 hos oss eller har motsvarande erfarenhet från annat håll. Som alltid i ashtangayogan börjar vi från början med solhälsningar och stående ställningar men här med fokus på det egna flödet ,för att sedan introducera nya sittande ställningar och fördjupa de avslutande. Vi fortsätter att utforska andningen så väl som linjering och tar upp en del yogafilosofi. Som alltid utgår du från de variationer eller anpassningar som passar dig och får hjälp när du behöver.

Tisdagar kl 19.15-20.45

Datum: 2 april – 23 april

Lärare: Carolina

Pris: 950 SEK – boka här!